Skidbackar nära Falun

Sugen på skidåkning i vinter? I härliga Dalarna har du som bor på Lugnet – Falun en hel del vinteräventyr att uppleva när snön lagt sig på backen. I området finns såklart längdåkning i internationell standard.

 

För dig som vill varva längdåkningen, eller helt enkelt vill mixa det bästa av två världar ligger två härliga skidorter med grym utförsåkning inte mindre än knappa 30 minuter bort – välj mellan Romme Alpin och Bjursås Skicenter. Boka boende på Lugnet – Falun här!

 

Romme Alpin
I härliga Romme erbjuds skidåkning i hela 33 nedfarter från två toppar med en högsta fallhöjd på 275 meter. 13 liftar finns för att du enkelt och smidigt ska ta dig upp till toppen. Längsta pisten i området är hela 2,7 kilometer och för nybörjaren finns ett stort område dedikerat till den som vill ta det lite lugnare i början.

Webbsida

 

Bjursås Skicenter
Stuva in familjen i bilen och styr norrut. På Bjursås Skicenter finns 21 nedfarter i böljande terräng och 10 liftsystem inklusive liftkarusell och rullband som hjälper dig upp till toppen. När sjön fryser finns här även en isbana på sjön för den som vill öva på skidskoskillsen. Fallhöjderna ligger runt 200 meter och den längsta pisten i området är 1,3 kilometer. För den som vill känna fjärilarna pirra i magen finns här också två snowparks som passar både proffs och nybörjare.

Webbsida

 

Källviksbacken
Upptäck Faluns alpina centrum: Källviksbacken. Här finns skidbackar som passar både nybörjaren, eliten och barnfamiljen. Älskar du snowboard finns även ett populärt snowpark-område med olika hopp och rails. Är du helt ny i backarna erbjuder dem även skidskola och olika träningspass. Källviksbacken har helt enkelt något för alla!

Webbsida