Hummerfiske
Aktivitet fiske

Fiske på Västkusten

På västkusten är hummerfiske oerhört populärt. Smögen och Kungshamn är ett riktigt fisk och skaldjursmecka. Här finns flera aktörer som erbjuder hummersafarin för privatpersoner.

 

Prova på fiskelyckan! Det finns verkligen chans till storfångst här.

Hummerfiske

Hummerfiske

Bohusläns stora höjdpunkt infaller alltid den första måndagen efter den 20 september, år ut och år in. Vi pratar såklart om hummerfisket! Jakten på det svarta guldet pågår fram till 30 april när hummern återigen blir fredad.

Smögen och Kungshamn är ett riktigt fisk och skaldjursmecka och är du sugen på att testa på livet som fiskare är det bara att höra av sig till någon av de aktörer som erbjuder hummersafarin för privatpersoner.


Båttur med Smögens fisketurer

Prova fiskelyckan och ta chansen att komma hem med storfångst! Smögens fisketurer anordnar fiske, kräftfiske- och hummerturer, som alla avgår från Smögen. Här kan familj och vänner åka med ut på en längre eller kortare tur, så det finns något för alla smaker. Prova exempelvis stora havsfisketuren på fyra timmar med båten Wendla, under familjeturen fiskas bland annat makrill, torsk, gråsej och långa. Under turen finns goda chanser att se sälar och dra krabbtinor. Turerna avslutas ofta med trevligt fika och fiskehistorier i sjöboden.

Skärgårdsturer

För dig som är mer intresserad av natur och fågelliv så kan du åka ut och uppleva den vackra Bohuslänska skärgården med Smögens fisketurer. Det finns möjlighet att gå i land på någon av de fina öarna. Exempelvis på Hållö där det finns en fyr och ett litet kapell.

Hemsida: Smögens Fisketurer